Uitbraak norovirus Limburg

Uitbraak norovirus Limburg

De instelling voor verstandelijk gehandicapten St. Anna in Heel is getroffen door een uitbraak van ,  hoogstwaarschijnlijk veroorzaakt door het Norovirus. Per jaar krijgen ongeveer 4,5 miljoen Nederlanders buikgriep, waarvan ongeveer een half miljoen veroorzaakt door het norovirus. Deze besmettelijke maagdarmziekte kan diarree en braken tot gevolg hebben.

21 november waren er 93 bewoners en personeelsleden besmet. Intussen zijn ook gezinsleden van personeel besmet geraakt. Niemand is ernstig . Gemiddeld na drie dagen is iedereen weer beter. De uitbraak begon op 1 november 2011.

Het team infectieziektebestrijding van de probeert samen met de instelling de uitbraak te stoppen. Hiervoor is het belangrijk dat personeel en bewoners zo min mogelijk van groep wisselen en dat ziek personeel thuis blijft. Strenge hygiënemaatregelen moeten worden opgevolgd. Met name het wassen van handen en ventileren van ruimten is belangrijk.

Het team infectieziektebestrijding bezoekt de locatie en geeft advies op maat, volgens landelijke richtlijnen. Ook helpt de GGD met het onderzoeken van de oorzaak. Verder reikt ze hulpmiddelen aan om de uitbraak in kaart te brengen. Ziek personeel wordt geïnformeerd door de GGD, om te voorkomen dat de infectie zich verspreid binnen het gezin en daarbuiten.

Bekijk het voorlichtingsfilmpje over het norovirus.

Neem voor meer informatie contact op met het team infectieziektebestrijding.

T 077 – 850 48 48 of E infectieziekten@ggdlimburgnoord.nl.


If you enjoyed this article, please consider sharing it!
Icon Icon Icon

One Response

11.21.11

[…] zorginstelling St. Anna in Heel (Limburg) is nu voor de tweede keer in korte tijd het norovirus uitgebroken. Volgens […]

Leave Your Response

You must be logged in to post a comment.


About Norovirus

    Noroviruses are highly contagious and are transmitted via the faeces and vomit of infected people, either through direct contact or throught contaminated objects or via food and water. The incubation period is one to three days.

Resources

Noronet

Noronet is an informal network of scientists

De grote griepmeting

Nederlandse Griepmeting

Influenzanet

Influenzanet is a system to monitor the activity of influenza-like-illness.

Sponsors Services

Web Hosting

Reliable webhosting Services.

Rsync Backup Services

Rsync off-site backup service

Cheap SSL certificates

World class SSL certificates

Contacts

advertising:
contact us

add news:
contact us

social social social