Buikgriep in verzorgingshuis eist leven

HAREN РEen uitbraak van een buikgriepvirus in een verzorgingshuis in het Groningse Haren heeft aan een bewoner het leven gekost. Daarnaast zijn 35 bewoners van het tehuis ziek. Drie van hen zijn in een opgenomen, van wie ̩̩n in levensgevaar verkeert.

Ook zeven personeelsleden van verzorgingshuis Zonnehof zijn ziek geworden. Dat maakten de Groningen en politie en brandweer zondagavond tijdens een persconferentie bekend. Meer.

No tags for this post.
If you enjoyed this article, please consider sharing it!
Icon Icon Icon

2 Responses

05.13.07

Inmiddels geeft de nieuwssite http://www.nu.nl aan dat het virus wat deze elende veroorzaakt toch het norovirus is, dit zou wel verklaren waarom het virus zo snel om zich heen grijpt. Ik vraag me dan ook af hoeveel meer mensen ziek worden na een ‘moederdag’ bezoekje aan oma.

05.13.07

Het gaat om het zogenoemde Norovirus, dat enkele dagen geleden in het tehuis de kop op stak. Per jaar krijgen ongeveer 4,5 miljoen Nederlanders buikgriep waarvan ongeveer een half miljoen gevallen wordt veroorzaakt door het norovirus.

Het is een zeer besmettelijk virus dat met name wordt overgebracht via handen die na toiletbezoek niet of niet goed zijn gewassen.

De belangrijkste symptomen zijn braken en diarree. Vooral in verzorgingshuizen, verpleeghuizen en kinderdagverblijven komen geregeld epidemieën voor waarbij het geen uitzondering is dat de helft van de ouderen of kinderen en de helft van het personeel tegelijkertijd ziek is.

Leave Your Response

You must be logged in to post a comment.


About Norovirus

    Noroviruses are highly contagious and are transmitted via the faeces and vomit of infected people, either through direct contact or throught contaminated objects or via food and water. The incubation period is one to three days.

Resources

Noronet

Noronet is an informal network of scientists

De grote griepmeting

Nederlandse Griepmeting

Influenzanet

Influenzanet is a system to monitor the activity of influenza-like-illness.

Sponsors Services

Web Hosting

Reliable webhosting Services.

Rsync Backup Services

Rsync off-site backup service

Cheap SSL certificates

World class SSL certificates

Contacts

advertising:
contact us

add news:
contact us

social social social