Antivirale middelen bij griep, spaarzaam te gebruiken

Antivirale middelen bij griep, spaarzaam te gebruiken

Naast het griepvaccin zijn ook antivirale geneesmiddelen tegen het griepvirus ontwikkeld. Door het dodelijke vogelgriepvirus en de angst voor een kwamen die laatste volop in de belangstelling. Het Federaal Kenniscentrum voor de Gezondheidszorg (KCE) onderzocht bij wie en wanneer deze middelen best worden gebruikt. Bij seizoensgriep is een veralgemeend gebruik niet aan te bevelen. Het mogelijke nut van deze middelen bij een pandemie is niet gekend.


De antivirale middelen voor griep werden ongeveer tien jaar geleden ontwikkeld. Tamiflu wordt ingenomen en wordt geïnhaleerd. Gebruikt voor behandeling verkorten ze de griepsymptomen gemiddeld met één dag indien de behandeling gestart werd binnen de 2 dagen na de eerste symptomen. Een veralgemeend gebruik van deze geneesmiddelen voor behandeling van griep wordt niet aanbevolen gezien er geen bewijzen zijn dat ernstige verwikkelingen (longontsteking) en overlijdens vermeden worden. Lees het hele artikel hier.


If you enjoyed this article, please consider sharing it!
Icon Icon Icon

Leave Your Response

You must be logged in to post a comment.


About Norovirus

    Noroviruses are highly contagious and are transmitted via the faeces and vomit of infected people, either through direct contact or throught contaminated objects or via food and water. The incubation period is one to three days.

Resources

Noronet

Noronet is an informal network of scientists

De grote griepmeting

Nederlandse Griepmeting

Influenzanet

Influenzanet is a system to monitor the activity of influenza-like-illness.

Sponsors Services

Web Hosting

Reliable webhosting Services.

Rsync Backup Services

Rsync off-site backup service

Cheap SSL certificates

World class SSL certificates

Contacts

advertising:
contact us

add news:
contact us

social social social