Griepgevallen blijven stijgen in Nederland

Het aantal griepgevallen in blijft stijgen. In week 8 werden 66 mensen op de 100.000 inwoners met influenza-achtige ziektebeelden (IAZ) gerapporteerd door de huisartsen van de -Peilstations van het NIVEL. Het aantal mensen met griepachtige ziektebeelden stijgt nu voor de derde week. wordt door de het meest gezien in de jongste leeftijdsgroep (0-4 jaar). Bij 4 van de 17 (24%) door de huisartsen ingezonden monsters werd influenza (= echte griep) vastgesteld. In het oosten van het land komt het meeste griep voor.

Of er nu sprake is van een epidemie, valt nog niet te zeggen. Dit zal de komende weken moeten blijken. Als we kijken naar de cijfers van de afgelopen 10 jaar, dan zien we dat een stijging van het aantal griepgevallen boven het niveau van 60 per 100.000 meestal wel het begin is van een griepepidemie. Of dat dit jaar ook zo zal zijn, is niet met zekerheid te zeggen.  Lees het gehele artikel …


If you enjoyed this article, please consider sharing it!
Icon Icon Icon

Leave Your Response

You must be logged in to post a comment.


About Norovirus

    Noroviruses are highly contagious and are transmitted via the faeces and vomit of infected people, either through direct contact or throught contaminated objects or via food and water. The incubation period is one to three days.

Resources

Noronet

Noronet is an informal network of scientists

De grote griepmeting

Nederlandse Griepmeting

Influenzanet

Influenzanet is a system to monitor the activity of influenza-like-illness.

Sponsors Services

Web Hosting

Reliable webhosting Services.

Rsync Backup Services

Rsync off-site backup service

Cheap SSL certificates

World class SSL certificates

Contacts

advertising:
contact us

add news:
contact us

social social social