Weerstand tegen griep

Weerstand tegen griep

De grijpt om zich heen in ons land. Van een epidemie is nog geen sprake, maar besmettingsgevaar ligt voor iedereen op de loer. Hoe voorkom je dat je niezende buurman of collega jou besmet?

We zitten in Nederland dichtbij een , zo blijkt uit de cijfers van het Nederlands instituut voor onderzoek van de gezondheidszorg (Nivel). Vorige week meldden 51 op de 100.000 mensen zich met griepklachten bij de . Voordat er gesproken kan worden van een echte epidemie moet het cijfer liggen op 60 op de 100.000.

Het griepcijfer is dit jaar niet abnormaal hoog. Het weer is dit jaar zelfs een voordeel. “Het feit dat we nog geen echte winter hebben gehad heeft ervoor gezorgd dat de griep dit jaar nog meevalt. Het gedijt namelijk het best wanneer het heel koud is”, vertelt Francois Schellevis van Nivel. Of we dit jaar ook echt een epidemie krijgen is moeilijk te voorspellen. Schellevis: “Griep wordt door verschillende factoren bepaald. Onder meer hoe ziekmakend het virus is, hoe goed de weerstand van de bevolking is en wat voor griepvaccin er wordt ontwikkeld.” Lees het hele artikel ….


If you enjoyed this article, please consider sharing it!
Icon Icon Icon

Leave Your Response

You must be logged in to post a comment.


About Norovirus

    Noroviruses are highly contagious and are transmitted via the faeces and vomit of infected people, either through direct contact or throught contaminated objects or via food and water. The incubation period is one to three days.

Resources

Noronet

Noronet is an informal network of scientists

De grote griepmeting

Nederlandse Griepmeting

Influenzanet

Influenzanet is a system to monitor the activity of influenza-like-illness.

Sponsors Services

Web Hosting

Reliable webhosting Services.

Rsync Backup Services

Rsync off-site backup service

Cheap SSL certificates

World class SSL certificates

Contacts

advertising:
contact us

add news:
contact us

social social social