Ellertsveld voor 3e keer last van norovirus in korte tijd

Ellertsveld voor 3e keer last van norovirus in korte tijd

In zorgcentrum Het Ellertsveld in Schoonoord is voor de derde keer in korte tijd het uitgebroken. Volgens een woordvoerster is het toeval dat het zorgcentrum weer is getroffen.

Volgens een woordvoerster is het toevel, maar wij vragen ons of dit ook zo is, want net zoals veel zorg communiceren ze slecht over dit soort uitbraken, zo is er bijvoorbeeld op de website (zie: http://www.leveste.nl/actualiteiten ) van de zorg instelling helemaal niets terug te vinden over de uitbraak. Iedereen die met het norovirus te maken heeft weet dat het inperken van bewegingen (bezoek) een goede manier is om het virus onder controle te houden. Maar de communcatie laat hier weer duidelijk te wensen over. Naar ons inziens zouden alle instellingen verplicht moeten zijn om alle uitbraken publiekelijk te melden, niet omdat je hier aan zou kunnen zien wie goed of slecht is, maar om de uitbraken zo goed te beperken.


If you enjoyed this article, please consider sharing it!
Icon Icon Icon

Leave Your Response

You must be logged in to post a comment.


About Norovirus

    Noroviruses are highly contagious and are transmitted via the faeces and vomit of infected people, either through direct contact or throught contaminated objects or via food and water. The incubation period is one to three days.

Resources

Noronet

Noronet is an informal network of scientists

De grote griepmeting

Nederlandse Griepmeting

Influenzanet

Influenzanet is a system to monitor the activity of influenza-like-illness.

Sponsors Services

Web Hosting

Reliable webhosting Services.

Rsync Backup Services

Rsync off-site backup service

Cheap SSL certificates

World class SSL certificates

Contacts

advertising:
contact us

add news:
contact us

social social social